“De geur van koffie als ik wakker word. Mijn haren door de war en een stapel perkamentpapier wachtend op nieuwe woorden. Het zonnetje schijnt en mijn typemachine uit 1962 blinkt op mijn bureau. Het geluid van letters die slaan op het perkament. Mijn gedichten smelten samen met het papier en worden bezegeld met een stempel.”

A vintage present……een cadeau om te mogen maken.”

Kimm Mulder alias de Perkamentdichter is een dichter geboren in Dordrecht en op dit moment woonachtig in Zwijndrecht.
Zij maakt haar gedichten op perkamentpapier. Dit prachtige papier creëert de perfecte sfeer voor haar gedichten en heeft die stoere vintage look waar ze zo van houdt.
Alle gedichten die Kimm schrijft kunnen worden besteld op vintage of hemelwit papier. Perkamentgedichten worden uitgetypt met één van haar oude typemachines en altijd voorzien van de merkstempel.

‘Naarmate de stapel gedichten groeide, groeide ook de wens om er iets bijzonders mee te doen, daar is De Perkamentdichter geboren. Door op deze manier mijn woorden te typen en vast te leggen krijgt het geheel meer verhaal, meer warmte, meer diepgang…eigenlijk krijgt het meer ziel” ‘Mensen bestellen een gedicht van mij op Perkamentpapier omdat ze deze op een kaart hebben gezien, in één van mijn dichtbundels of op social media hebben gelezen. Ik typ het gewenste gedicht met liefde uit en plaats het opgerold in een mooie geschenkbox als cadeau. Op verzoek schrijf ik tevens gedichten op maat voor speciale gelegenheden. De Perkamentdichter staat voor een origineel cadeau, a vintage present.’

 

 

Inmiddels zijn er drie dichtbundels verschenen van De Perkamentdichter.

Een boeketje woordenschat, Boeketje Troost en de bundel Déjà Nu. Een boeketje woordenschat is haar debuut vol toegankelijke gedichten over het leven, de dood en de liefde.
Het is een speciale dichtbundel, full colour met maar liefst 72 gedichten vol rake woorden
in de stijl van de Perkamentdichter.
Voor de bladzijdes heeft zij daarom vanzelfsprekend niet gekozen voor wit maar voor een weergave van door haar zelf bewerkt papier.
Een boeketje met een warme uitstraling vol universele gevoelens van geluk, verlies, dromen en de liefde.
Pluk wat gedichten vandaag, volg je hart, geniet en pluk een boeketje woordenschat…

Haar tweede bundel is een geschenkboekje om te geven in tijden van rouw. Boeketje Troost bevat 33 gedichten en is speciaal gemaakt om een lichtje aan te doen in het donker.
Gedichten van De Perkamentdichter(Kimm Mulder) worden regelmatig voorgedragen op uitvaarten en een aantal gedichten uit Boeketje Troost zijn opgenomen in de kaartenlijn.

Déjà Nu is de nieuwste bundel vol prachtige gedichten, recht uit het hart onderweg…..naar dat van jou. Déjà Nu is een weerzien met oude herinneringen en toekomstdromen. een ontmoeting met jezelf met een knipoog naar de tijd. Woorden om te overdenken, om in te verdwalen, bijna 100 gedichten om tijdloos van te genieten.

Drie mooie bundels om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand die je lief is!

Alle producten zijn te bestellen in de webshop. De dichtbundels en de kaartenlijn zijn ook te koop bij Boekhandel Hyperion in Zwijndrecht.