“De geur van koffie als ik wakker word. Mijn haren door de war en een stapel perkamentpapier wachtend op nieuwe woorden. Het zonnetje schijnt en mijn typemachine uit 1962 blinkt op mijn bureau. Het geluid van letters die slaan op het perkament. Mijn gedichten smelten samen met het papier en worden bezegeld met een stempel.”

A vintage present……een cadeau om te mogen maken.”

Kimm Mulder alias De Perkamentdichter is een dichter geboren in Dordrecht en op dit moment woonachtig in Zwijndrecht.
Zij typt haar gedichten uit op “perkamentpapier”. Dit prachtige papier creëert de perfecte sfeer voor haar gedichten en heeft die stoere vintage look waar ze zo van houdt.
Er zijn inmiddels vier dichtbundels verschenen en er is een kaartenlijn ontworpen en alle gedichten die Kimm schrijft, kunnen tevens worden besteld op handgeschept vintage of hemelwit papier. Perkamentgedichten worden handmatig uitgetypt met één van haar oude typemachines en altijd voorzien van de merkstempel.

‘Naarmate de stapel gedichten groeide, groeide ook de wens om er iets bijzonders mee te doen, daar is De Perkamentdichter geboren. Door op deze manier mijn woorden te typen en vast te leggen krijgt het geheel meer verhaal, meer warmte, meer diepgang…eigenlijk krijgt het meer ziel. Mensen bestellen een gedicht van mij op Perkamentpapier omdat ze deze op één van mijn kaarten hebben gezien, in één van mijn dichtbundels of op social media hebben gelezen. Ik typ het gewenste gedicht met liefde uit en plaats het opgerold in een mooie geschenkbox als cadeau. Op verzoek schrijf ik tevens gedichten op maat voor speciale gelegenheden. De Perkamentdichter staat voor een origineel cadeau, a vintage present.”

 

 

Inmiddels zijn er vier dichtbundels verschenen van De Perkamentdichter.

Een boeketje woordenschat, Boeketje Troost , Déjà Nu en Voor Dag en Rouw.

Een boeketje woordenschat is haar debuut vol toegankelijke gedichten over het leven, de dood en de liefde. Het is een speciale dichtbundel, full colour met maar liefst 72 gedichten vol rake woorden in de stijl van de Perkamentdichter.
Voor de bladzijdes heeft zij daarom vanzelfsprekend niet gekozen voor wit maar voor een weergave van het door haar zelf bewerkte perkamentpapier.
Een boeketje met een warme uitstraling vol universele gevoelens van geluk, verlies, dromen en de liefde. Pluk wat gedichten vandaag, volg je hart, geniet en pluk een boeketje woordenschat…

Haar tweede bundel is een geschenkboekje om te geven in tijden van rouw. Boeketje Troost bevat 33 gedichten en is speciaal gemaakt om een lichtje aan te doen in het donker.
Gedichten van De Perkamentdichter (Kimm Mulder) worden regelmatig voorgedragen op uitvaarten en herdenkingen. Een aantal gedichten uit Boeketje Troost zijn opgenomen in de kaartenlijn.

Déjà Nu is een bundel vol prachtige gedichten, recht uit het hart onderweg…..naar dat van jou. Déjà Nu is een weerzien met oude herinneringen en toekomstdromen. een ontmoeting met jezelf met een knipoog naar de tijd. Woorden om te overdenken, om in te verdwalen, om kracht uit te putten en om een glimlach op je gezicht te toveren. Bijna 100 gedichten om tijdloos van te genieten.

Voor Dag en Rouw…is de nieuwe dichtbundel van De Perkamentdichter over verlies en gemis. De dood plukt bloemen in het wilde weg…. Voor Dag en Rouw is een boekje om te geven aan jezelf of aan iemand in rouw. Een troostrijke bundel met 55 gedichten voor als je afscheid moet nemen van iemand die je lief is, als je naar woorden zoekt of ze vandaag onverwacht wilt vinden.
Een bundel die woorden geeft aan verdriet, aan gemis maar vooral ook aan het leven en aan de liefde voor wie zo gemist wordt.
Woorden om van te houden, om je tranen de vrije loop te laten, om in stilte tot je te nemen en om troost en herkenning in te vinden.

Vier mooie bundels om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand die je lief is!

Alle producten zijn te bestellen in de webshop. De dichtbundels en de kaartenlijn zijn ook te koop bij Boekhandel Hyperion in Zwijndrecht.

Facebook
Facebook
LinkedIn
Share
Instagram